Vrijdagavond 21 augustus vond de ZOMERAVOND BUITENBIOSCOOP plaats, georganiseerd door Cultuurplaats en A16 / R-NEWT ABG. Dit was de eerste van twee edities dit jaar; vrijdag 11 september volgt een tweede, die gratis toegankelijk is.

In een zomer die in het teken staat van corona, waarin veel activiteiten en evenementen niet door konden gaan, leek het de samenwerkende partners bij uitstek geschikt een buitenbioscoop te organiseren. Jongerencentrum A16 en Cultuurplaats liggen op steenworp afstand van elkaar, met het plein aan het A. Adriaansenpad daartussen, de locatie was daarom ook snel gekozen. Bovendien is in het jongerencentrum sanitair en stroomvoorziening reeds aanwezig.

Na toestemming van gemeente Gilze-Rijen, waarbij vanzelfsprekend extra aandacht was voor de Covid-19 maatregelen, is er met een flyeractie in de buurt, een Facebook evenement en aankondiging in lokale media in kort tijdsbestek toch een aardige groep mensen op de been gebracht. Uiteraard werden ook jongeren betrokken bij de werkzaamheden. Op de dag zelf hielpen zij met op- en afbouw.

Vanaf 20 uur druppelden de eerste bezoekers binnen: Bolderkarren met campingstoeltjes; één bezoeker toverde zelfs een zitbank uit de auto. Gezinnen, groepjes jeugd met zelf meegebrachte chips en drankjes namen plaats in gemarkeerde cirkels op 1,5 afstand van elkaar. Op een bioscoopformaat scherm van maar liefst 4 x 7 meter (!) zagen de bezoekers ‘Spider-Man into the Spider-Verse’. Deze geanimeerde film sleepte in 2019 verschillende prijzen in de wacht, waaronder een Oscar. En ook het publiek in Rijen was onder de indruk. Samen met het perfecte zomerweer, een heerlijke avond!

Deze editie gemist? Of je wil de tweede ZOMERAVOND BUITENBIOSCOOP ook meemaken? Dat kan op vrijdag 11 september. Hou de FaceBook pagina’s van Cultuurplaats Gilze Rijen en R-Newt ABG in de gaten. Of kijk op: www.cultuurplaatsgilzerijen.eventbrite.com.