Pinautomaat Gilze verdwijnt, vervanging gaat nog even duren
Net als veel Gilzenaren was de fractie van Kern ’75 onaangenaam verrast dat de Rabobank aankondigde dat de pinautomaat aan het Bisschop de Vetplein gesloten zou worden. Met name het korte tijdsbestek tussen de aankondiging op Woensdag 18 November en de sluiting op Maandag 23 November -minder dan een week na aankondiging- kan onze goedkeuring niet wegdragen. Geldmaat, de instantie die het plaatsen van geldautomaten regelt, had wat ons betreft al veel eerder voor een alternatieve locatie kunnen zorgen. Nadat het college van B & W aan de bel trok kwam de toezegging dat Gilze een nieuwe geldmaat-pinautomaat krijgt bij de Novi aan de Nieuwstraat. Kern ’75 is in ieder geval blij dat de pinautomaat niet definitief verdwijnt maar vind wel dat de gang van zaken bepaald geen schoonheidsprijs verdient. We zullen de ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

Nieuwbouw OBS De Wildschut
Aan Den Heuvel in Gilze worden de contouren van de nieuwbouw van basisschool De Wildschut steeds beter zichtbaar. De steigers worden ontmanteld en het gebouw toont zich langzaam maar zeker aan het dorp. Kern ’75 ziet de voortgang met veel belangstelling tegemoet en is blij dat De Wildschut het gebouw gaat krijgen dat de school verdient.

Woningbouw marechausseekazerne locatie Rijen
In Rijen is de sloop van de marechausseekazerne aan de van Oldenbarneveldtlaan in Rijen van start gegaan. Op deze locatie zullen 9 grondgebonden huurwoningen worden gebouwd voor de woningstichting Leystromen. Deze huurwoningen worden Bijna Energie Neutraal gebouwd (BENG). De woningen zijn volledig elektrisch en hebben daarom geen gasaansluiting. Dw woningen krijgen een luchtwarmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Op het dak zullen zonnepanelen worden geplaatst. Als Kern ’75 zijn we zeer verheugd dat dit plan nu wordt gerealiseerd en dat er zo woningen worden toegevoegd aan het sociale huursegment.

Meer info over deze-en andere onderwerpen? Kijk op www.kern75.nl of informeer bij onze raadsleden Corné Machielsen, Wim Broeders, Pieter van Laerhoven, Ruud van Iersel of Jeroen van Gils.