De gemeente werkt aan een oplossing voor de problemen met wateroverlast in Rijen Noord-Oost. Vooruitlopend op de grote opknapbeurt van zeven straten in Rijen Noord-Oost treft de gemeente al maatregelen. Het gaat om tijdelijke maatregelen, die de kans op wateroverlast moeten verkleinen. En vanaf de zomer van 2021 zoveel mogelijk natte voeten moeten voorkomen in de wijk. In de zomer van 2020 werd Rijen Noord-Oost voor het laatst zwaar getroffen door een zeer hevige regenbui.

โ€œWe begrijpen heel goed dat inwoners de kans op wateroverlast bij hevige buien beu zijn. We willen de kans op herhaling zoveel mogelijk voorkomen en niet wachten tot de grote opknapbeurt. Daarom hebben we extra geld vrijgemaakt voor tijdelijke maatregelen. Dit biedt ons ook de kans om in alle rust onderzoek te doen naar het rioolstelsel van heel Rijen Noord Oost. Op basis daarvan bepalen we wat we moeten doen om de problemen met wateroverlast op te lossen.โ€ vertelt wethouder Aletta van der Veen.

Het gaat om enkele gerichte maatregelen in het laagstgelegen deel van de wijk. Deze maatregelen moeten ervoor zorgen dat het water snel de wijk uitstroomt, richting een beek en naar het achterliggende gebied aan de oostkant van de wijk, en zich niet ophoopt in de wijk zelf. Zo passen we het wegprofiel in een deel van de Zaaren en de Sporkt aan. Tussen de straten en de beek ligt een groenstrook die we afgraven richting de beek. Zo creรซren we in de wijk als het ware een tijdelijke afvoer richting de beek buiten de wijk, waarlangs we bij hevige regenval veel water vanuit de hele wijk kunnen afvoeren. Daarbij is het de bedoeling dat het water niet boven de stoeprand uit komt en de huizen in kan stromen.