Misschien heeft u ze gezien op de jaarmarkt?

Stichting Het Tussenstation is een nieuwe stichting die dagbesteding biedt aan mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gaan ze doen door een cafetaria, lunchroom en circulair atelier te openen in Molenschot aan de Schoolstraat. Vanaf 1 november krijgen ze de sleutel en gaat er verbouwd worden en zal als eerste de cafetaria aangepakt worden.

Cafetaria Het Tussendoortje
De Cafetaria gaat Het Tussendoortje heten en ze gaan daar verse gesneden friet bakken en er komen ook vegetarische snacks in het assortiment, maar ook de gewone kroketten en frikandellen. De verwachting is, dat Cafetaria Het Tussendoortje half november open kan, misschien al eerder als alle mee zit. De stichting is ook van plan om in de nabije toekomst een bezorgservice te gaan bieden met broodjes en snacks. Ze zoeken nog mensen die mee willen helpen in de cafetaria, dus ben je op zoek naar een bijbaan, kom gerust langs.

Lunchroom de Tussenstop
Daarnaast wordt het café gedeelte verbouwd naar lunchroom, dat zal een aantal weken in beslag nemen, maar de stichting hoopt dat ze half december lunchroom De Tussenstop kunnen openen. Op de kaart komen luxe belegde broodjes en sandwiches, lekkere salades en soepen. Maar u kunt ook genieten van een koffie compleet, of met een echte Engelse high tea en van een goed gevulde borrelplank. Wat er ook op de kaart komt, zijn de Freakshakes die niet alleen geliefd zijn bij de jeugd, maar ook bij volwassenen. Een freakshake is een mix tussen een milkshake of ijskoffie en een over the top dessert, gewoon genieten dus. Als stichting willen we zoveel mogelijk lokaal inkopen, dus gaan we op zoek naar de leveranciers uit de omgeving.

Circulair atelier
Nadat de lunchroom en cafetaria geopend zijn, wordt het circulair atelier aangepakt. Deze komt op de eerste etage, waar vroeger de feestzaal was.Dit is een geschikte ruimte daarvoor. Hier zullen mooie producten van restmaterialen gemaakt worden, welke verkocht worden in de lunchroom, of aan andere bedrijven. Denk aan theedozen, wijnkisten, bloembakken, vogelhuisjes, presentjes voor andere bedrijven, e.d.
De stichting is nog op zoek naar bedrijven die restmaterialen hebben en waar de stichting nieuw leven in kan blazen.

Daarbij vind de stichting het enorm belangrijk om zoveel mogelijk samen te werken met andere stichtingen, verenigingen en initiatieven. Zo kan er bijvoorbeeld kunst geëxposeerd worden, wat gemaakt is door andere stichtingen en gaat de opbrengst naar hun toe. Ook kunnen we een broodje of snack op de kaart brengen in samenwerking met andere stichtingen en dat de opbrengst naar hen toe gaat. Mogelijkheden genoeg om er een gezellige plek van te maken.

We zien u graag in Molenschot, kom gerust langs als we aan het klussen zijn, de deur staat open. Tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Stichting Het Tussenstation