Een goedkopere manier van verzekeren voor arbeidsongeschiktheid

Word je als zelfstandige ziek, dan zit je zonder inkomen. De premies voor een reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering vind je te hoog. Ben je een jaar ondernemer? Dan is een Broodfonds misschien iets voor jou! Dit is nl. een (veel) goedkoper alternatief.

Op 3 november komt René Albers van het BroodfondsMakers naar GRIC voor een informatiebijeenkomst. Je krijgt een presentatie van de uitgangspunten en al je vragen worden beantwoord door de BroodfondsMakers.

Wat is een Broodfonds precies? In het kort: een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, opgezet dóór en vóór ondernemers.

Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99%) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico. Je kiest het schenkingsniveau dat bij je inkomen past. Wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. Kies je voor een lager niveau, dan schenk je minder.

Over je Broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent en de Broodfonds bijeenkomsten bezoekt. Als jij arbeidsongeschikt wordt zijn er geen controlerende artsen, in plaats daarvan zie je elkaar en weet iedereen naar wie hun geld gaat.

De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en die zich houden aan de voorwaarden zijn een Broodfonds™ en mogen die naam gebruiken.

Programma
07.45 uur aanvang ontbijtbuffet voor GRIC leden
08.00 uur ontvangst niet GRIC leden
08.15 uur welkom en aanvang presentatie BroodfondsMakers
09.45 uur informele afsluiting onder het genot van een kopje koffie
10.00 uur einde bijeenkomst

Datum: 3 november 2021
Locatie: Hotel Gilze-Tilburg, Klein Zwitserland 8, 5126 TA Gilze
Inschrijven verplicht: t/m 26 oktober via het aanmeldformulier op www.gric.nl
Toegang: uitsluitend met een QR code (coronatoegangsbewijs)

Wil je meer informatie kijk dan op de website van GRIC (www.gric.nl), daar vind je o.a. een informatief filmpje!