Op plek 9 van de kandidatenlijst van de VVD Gilze en Rijen staat de 68-jarige, halve Schot en halve Tukker Adri Schelfhorst uit Rijen. Adri: “Ik ben zo’n 40 jaar geleden naar Rijen gekomen om te gaan werken bij “dun” Ericsson. Ondanks enige taalachterstand (Twents), ben ik toch vlot opgenomen in de Rijense gemeenschap. Ik ben 36 jaar getrouwd met Lianne, een echte Rijense. En als vader van twee kinderen en opa van vier kleinkinderen ben ik inmiddels Brabander geworden.

Na 30 mooie jaren bij Ericsson waarvan de laatste 15 jaar als opleider in de ICT en Telecom begon de crisis in 2009. Na mijn Ericssontijd heb ik een aantal jaren gewerkt als ZZP-er.
Momenteel werk ik als examen-surveillant op de Universiteit van Tilburg. Dat is niet fulltime, dus heb ik veel tijd over voor vrijwilligerswerk. Zo ben ik betrokken bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP), het Repaircafe als ICT-er, speler en scheidsrechter bij volleybalvereniging CSS en sinds 8 jaar bij de VVD.

“De afgelopen jaren heb ik mijzelf steeds afgevraagd en verbaasd waarom politieke aangelegenheden zijn zoals ze zijn. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd dat ik mij 8 jaar geleden heb aangemeld bij mijn favoriete partij de VVD, en nu actief ben als commissielid Middelen. Deze commissie gaat o.a. over de gemeentefinanciën en veiligheid. Daar zetten we ons als VVD in voor lage lasten”.

Adri is zeer actief als vrijwilliger en staat vanuit die activiteiten midden in de gemeenschap van onze 4 dorpen.