Op 14, 15 en 16 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen. Maandagmorgen 21 maart maakte burgemeester Derk Alssema als voorzitter van het centraal stembureau de definitieve verkiezingsuitslagen bekend.

Opkomst
· Aantal kiesgerechtigden: 20.972
· Aantal geldige stemmen op kandidaten: 10.636
· Aantal blanco stemmen: 32
· Aantal ongeldige stemmen: 26

Definitieve verkiezingsuitslagen
De definitieve uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op partijniveau, kandidaatsniveau en per stembureau vindt u op www.gilzerijen.nl/verkiezingsuitslagen.

Afscheid oude gemeenteraad en installatie nieuwe gemeenteraad
De huidige gemeenteraad komt op 29 maart 2022 voor het laatst bijeen voor het afscheid van de oude gemeenteraad en voor het geloofsbrievenonderzoek van de nieuwe gemeenteraadsleden. De eerste vergadering en de installatie van de nieuwe gemeenteraad is op 30 maart 2022. Beide vergaderingen beginnen om 19.30 uur, bij te wonen door publiek en te volgen via een livestream op gilzerijen.raadsinformatie.nl
Bekijk de agenda en stukken op gilzerijen.raadsinformatie.nl