Dagbesteding Abel in Rijen verkeert in grote onzekerheid. Hebben ze op 1 mei nog een dak boven hun hoofd? Het college van B&W heeft aangegeven dat ze per 1 mei andere huisvesting moeten hebben gevonden. Het huidige pand voldoet niet aan de vereiste bestemming ‘maatschappelijk’. Het CDA vindt dat het college alles op alles moet zetten om Abel bij hun zoektocht te helpen en de bezoekers, hun mantelzorgers en medewerkers niet in de kou te laten staan.

Je kunt er niet om heen. Overal in Rijen zie je sinds een aantal dagen de blauwe stoeltjes van dagbesteding Abel. En niet zomaar, ze zijn dringend op zoek naar een plek voor hun activiteiten. Ze hebben tot uiterlijk 1 mei de tijd van de gemeente gekregen om iets anders te zoeken. Tijd voor actie vinden we als CDA. We hebben de wethouder tijdens de rondvraag van de commissie Samenleving om uitstel verzocht. En gevraagd om samen met Abel op zoek te gaan naar geschikte huisvesting. Het antwoord heeft ons echter nog niet gerust gesteld.

Dagbesteding onmisbaar
Het CDA vindt dat dagbesteding voor inwoners van alle kernen goed geregeld moet zijn. De dagopvang in Rijen kan en mag niet wegvallen. Steeds meer ouderen en andere kwetsbare inwoners zullen langer thuis moeten blijven wonen en een beroep moeten doen op een passende dagbesteding. Zoals bij Abel waar zij liefdevolle begeleiding krijgen. Het CDA hoort hierover vele positieve geluiden van onze inwoners. Ook als het gaat om het ontlasten van de mantelzorgers die thuis hun partner veel zorg moeten bieden. Wij vinden dat de dagbesteding voor bovengenoemde kwetsbare inwoners en hun mantelzorgers in Rijen niet mag verdwijnen. Het sociale domein in onze gemeente kan niet zonder een dekkend aanbod van goede dagbesteding. Abel heeft de afgelopen jaren aangetoond veel kennis, kunde en betrokkenheid in huis te hebben om hieraan hun bijdrage te leveren.

College aan zet
Het CDA verwacht van de wethouder en het college dat ze in gesprek gaan en de helpende hand bieden om samen met Abel een geschikte ruimte te vinden. Abel moet worden behouden voor Rijen!

Een reactie sturen kan naar Janet Frankemölle j.frankemolle@cdagilzerijen.nl of secretaris@cdagilzerijen.nl