Foto: De bezoekers van alle vier QR Fit-routes samen met de collegeleden die de routes officieel openden op de foto’s

“We moeten niet gek opkijken, dat er steeds meer inwoners gewoon op straat werken aan hun kracht en conditie. Langs deze QR Fit-routes kan dat heel goed”. Zo luidde de boodschap van de collegeleden van de gemeente Gilze en Rijen die ieder afgelopen weekend zo’n QR Fit-route openden in hun gemeente.

Afgelopen zaterdag werden de routes in Rijen-Noord en Rijen-Zuid geopend. Een dag later konden inwoners van Molenschot en Gilze aan de slag. De gemeente ontving al veel positieve reacties op de aanleg van de routes waar vorige week ook nog promotieborden bij geplaatst zijn. De belangstelling om bij de openingen meteen actief te worden, viel niet tegen. Het was weliswaar koud, maar toch kwamen er aardig wat ambassadeurs van deze sport- en beweegmogelijkheid opdagen die ook nog eens met een fraai, gratis QR Fit t-shirt én bidon naar huis gingen.

De gemeente mikt met de QR Fit-routes op alle soorten sporters en bewegers. De geoefende sporters kiezen bij een QR Fit-paaltje voor ‘gevorderd’ of ‘gemiddeld’ en iemand die nog nooit gesport heeft of een fitness-oefening gedaan heeft, klikt gewoon ‘beginner’ aan. De oefeningen bij een QR-paal wisselen iedere dag, zodat zo’n route altijd gevarieerd blijft.

Ook met een trainer!
Voor mensen die nog wat huiverig zijn om zo’n route te doen, heeft de gemeente bovendien iets geregeld. Op iedere route gaat iedere maand een begeleide tocht plaatsvinden. Een sportprofessional neemt degenen die zich verzamelen op een bepaalde locatie en een bepaalde datum en tijd mee langs de route en geeft zowel uitleg over de route als over de oefeningen. Ook die tochten zijn gratis bij te wonen en je hoeft je er niet voor aan te melden.

Dit is de planning van de begeleide tochten:
Route Rijen-Noord: zondag 12 februari, 10.00 uur, verzamelen op grasveld voor Laagstraat 100 Rijen.
Route Rijen-Zuid: donderdag 16 februari, 19.30 uur, verzamelen op speelveld begin Atalanta Rijen.
Route Molenschot: zondag 19 februari, 10.00 uur, verzamelen dorpshuis De Molenwiek Molenschot.
Route Gilze: dinsdag 14 februari, 19.30 uur, verzamelen hoek Strijp/Warande Gilze.
Dus kom ook! Alleen of met je ouders, kinderen, buren, vrienden of wie dan ook! Zo lang de voorraad strekt, krijgen ook de deelnemers aan deze trainingen een gratis QR Fit t-shirt!