Zoals velen hebben gemerkt zijn er dit jaar al, enige tijd voor de intocht in Nederland, Pieten gesignaleerd in Rijen.

Dit is natuurlijk een uitzonderlijke, nooit eerder opgemerkte en vooral onverwachte situatie. We kennen allemaal wel het fenomeen Spiekpieten, welke vaak al eerder komen, maar zich heel goed schuilhouden. Er zijn nu zelfs berichten dat een aantal pieten gewoon overdag bovenin de kerktoren, bij het winkelcentrum en zelfs op het dak van het gemeentehuis zijn geweest.

We hebben vanuit meerdere bronnen ook te horen gekregen dat de pieten filmpjes gemaakt hebben voor de facebook pagina van “Groetjesvansinterklaas”. Na onderzoek zijn wij op deze facebookpagina ook daadwerkelijk filmpjes tegengekomen, waarin de Hoofdpiet en Vakantiepiet te zien zijn. Zij zijn schijnbaar Rijen aan het verkennen, en hebben het over een vernieuwde intocht in Rijen. Het viel ons ook op dat een aantal andere pieten, Vlogpiet, Goochelpiet, Kluspiet en Pietertje ook in Rijen geweest zijn, of misschien zelfs wel nog steeds zijn.

Wij hebben uiteraard contact proberen te zoeken met Sinterklaas om te vragen wat het verhaal hierachter is. We hebben van de goedheiligman vanuit Spanje de volgende reactie mogen ontvangen.

Wat leuk dat jullie bellen, maar we zijn op dit moment vrij druk bezig met het pakken van onze koffers om naar Nederland te komen, dus als u het niet erg vindt gaan we even verder. Dag hoor.”

Uiteraard hebben wij verder speurwerk verricht om te achterhalen wat er aan de hand is. Op zaterdag 4 november werden we getipt dat een aantal mensen vlaggen op aan het hangen waren in Rijen, dus zijn we direct op locatie gaan kijken. Deze mannen hebben ons in contact gebracht met de Regelpiet.

Regelpiet kon ons verder helpen. Hij gaf aan dat dit jaar de intocht van Sinterklaas helemaal vernieuwd is. Zo is de route van het Raadhuisplein richting de kerk, en dan eindigend bij het Wilhelminaplein. Hij vertelde zelfs dat daar een groot Sinterklaasfeest wordt georganiseerd!

Regelpiet werd nog enthousiaster toen hij begon te vertellen dat dit jaar verschillende lokale verenigingen een act, dansje of muziek hebben ingestudeerd om tijdens de intocht op meerdere locaties langs de route te vertonen. Dus wij hebben het gevoel dat iedereen op 19 november om 12.30u bij het Raadhuisplein moet zijn, mee moet lopen met Sinterklaas naar het Wilhelminaplein en vervolgens daar nog een tijd kan blijven om te genieten van een middag vullend programma!

We hebben dit uit directe hand doorgekregen van Regelpiet, dus we verwachten dat dit zeer betrouwbare informatie is.

Tevens zien we bij steeds meer winkels een poster hangen met deze tijden vermeld op de poster. Deze winkels zijn de Vrienden van Sinterklaas, en zouden de intocht mede mogelijk maken. Kijk dus goed of je ergens zo’n poster ziet hangen!

Mochten wij meer informatie krijgen, laten wij het jullie uiteraard weten, en anders tot 19 november om 12.30u op het Raadhuisplein!