Een nieuw dorpshart
De woonwijk in het dorpshart van Gilze heeft de naam Heerehoeve gekregen. Heerehoeve verwijst naar de oorsprong van Gilze, dat van een domeinakkerdorp is uitgegroeid tot de diverse gemeenschap van vandaag.

Al in het jaar 992 streek gravin Hisoldis hier neer en legde zij het fundament voor het Gilze van nu. Reden om een belangrijke figuur uit de geschiedenis van het dorp nu ook een plek te geven in de toekomst.

HEEREHOEVE CENTRUM GILZE IS KLAAR!
In deze video is het eindresultaat van Heerehoeve Gilze te zien.

Wethouder Gilze en Rijen, Corné Machielsen en directeur Wonen Heerkens van Bavel, Toin Meeuwsen wandelen vol trots door dit levendige nieuwe dorpshart en blikken terug op een fijne samenwerking. Met als als belangrijke kernwoorden: kwaliteit en betrokkenheid.

Met Centrumplan Gilze zet Heerkens van Bavel Bouw samen met architect Van Beijsterveldt & Gommers BNA in op een plan dat past binnen het karakter van het dorp: met behoud van veel groen, kleinschalig van opzet en speels ingericht.

Het nieuwe plein vormt een centrale plek in het plangebied, waar ook voldoende ruimte voor commerciële voorzieningen komt.