De werkzaamheden om de Doornbos in Rijen opnieuw in te richten, zijn van start gegaan. Op dinsdag 23 januari gaf wethouder Corné Machielsen hiervoor het officiële startsein aan aannemersbedrijf Van Wijlen. De straat krijgt een nieuw riool dat het regenwater apart opvangt. Overlast door wortels van bomen is bovendien na de werkzaamheden verleden tijd.

Herinrichting Rijen Noord-Oost
Doornbos is een van de straten in Rijen Noord-Oost die we opnieuw inrichten. Er is in deze veel buurt veel last van hobbels en opgedrukte stenen door de wortels van bomen. Ook is er wateroverlast bij hevige regenbuien. Eerder zijn de straten Riekevoort en Mosselaar al aangepakt. Ook in de Sterkenhoeve, Breebroek, Wouwerbroek en Zaaren gaan we nog aan de slag. De nieuwe inrichting is duurzaam en klimaatbestendig.

Nieuw regenwaterriool
Het nieuwe riool vangt regenwater apart op. Hierdoor wordt regenwater teruggegeven aan het grondwater. Eigenaren van de woningen kunnen kiezen of ze ook de regenpijpen van hun woning op het nieuwe riool laten aansluiten, in plaats van in het riool voor vuil water. Dit helpt om de kans op wateroverlast in de toekomst te verkleinen.

Wethouder Corné Machielsen: “Met de werkzaamheden maken we de straat mooier en beter bestand tegen de klimaatverandering. En we verkleinen de kans op natte voeten of wateroverlast voor de bewoners. In de straten die al een apart riool voor regenwater hebben, zagen we in de natte periode rond de jaarwisseling geen wateroverlast.”

De werkzaamheden worden uitgevoerd in negen fases. We verwachten dat alle werkzaamheden aan de hele straat eind juli 2024 klaar zijn.