Gezamenlijk ABG-kantoor komt weer een stap dichterbij

Met een handtekening onder het koopcontract kwam een gezamenlijk ABG-kantoor in Rijen weer een stap dichterbij. De afgelopen weken gingen de gemeenteraden van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen akkoord met de aankoop van het Fourstar-pand aan het Anne Frankplein 12 in Rijen. Hier komen ambtenaren van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen (‘ABG’) samen te werken.

Burgemeester Lieke Schuitmaker van de gemeente Alphen-Chaam, tevens voorzitter van het ABG-bestuur, tekende begin deze week de koopakte. De koop is daarmee officieel rond. ABG-directeur Monique van Bavel: “Dit is echt een mijlpaal! Het gezamenlijke ABG-kantoor weer een stap dichterbij. Ik ben blij dat we onze medewerkers goed gaan huisvesten in een pand waarin ze uit de voeten kunnen. Het beste werk verricht je nu eenmaal in een prettige omgeving.” Lieke Schuitmaker vult aan: “Als onze medewerkers bij elkaar zitten, versoepelt dat de dienstverlening aan onze inwoners. We bundelen hier de kennis en inzet aan Baarle-Nassau, Gilze en Rijen en Alphen-Chaam. Dit pand stelt ons in staat er optimaal te zijn voor onze inwoners.”

Eén kantoor
De medewerkers van de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen werken samen in één ABG-organisatie. Op dit moment gebeurt dit nog vanuit de twee gemeentehuizen in Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. In een gezamenlijk kantoor voor alle ABG-medewerkers zouden ze eenvoudiger en beter kunnen samenwerken. In november 2023 werd door het ABG-bestuur gekozen voor ontwikkeling van dit ABG-kantoor aan het Anne Frankplein 12 in Rijen. De colleges van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen blijven wel in hun eigen gemeente, laagdrempelig en aanspreekbaar. Daar blijven ook balies voor het leveren van producten en diensten aan inwoners.