Details:

Herkenbaar in zorg, welzijn, wijkbetrokkenheid en uitstraling

Stichting Verzorging St. Franciscus (SVSF) beheert Zorgcentrum St. Franciscus te Gilze (gemeente Gilze en Rijen).
Wij bieden zorg op maat met een lokale kleur, namelijk betrokken, gemoedelijk en gastvrij. Op dé plek waar zorg nodig is.

In ons zorgcentrum wonen mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of handicap zorg nodig hebben. Dit varieert van ondersteuning bij dagelijkse handelingen tot intensieve verpleeghuiszorg. Het zorgcentrum heeft 37 intramurale tweekamerappartementen voor cliënten die een beroep doen op verzorgingshuiszorg. Op de begane grond zijn 5 groepswoningen gesitueerd waarvan 4 woningen gelegen zijn aan een patio en bestemd voor psychogeriatrie cliënten met verpleeghuiszorg. In de vijfde woning wordt aan 7 cliënten somatische verpleeghuiszorg gegeven. In totaal wonen er 35 cliënten in de woningen die verpleeghuiszorg krijgen.
Op de eerste en tweede etage van de nieuwbouw zijn er 43 zorgappartementen die door Woonstichting Leystromen verhuurd worden aan senioren met een zorgindicatie. De reeds bestaande 35 zorgwoningen zijn geheel gerenoveerd en sinds de nieuwbouw ook gekoppeld aan Sint Franciscus. In totaal heeft Sint Franciscus 78 gekoppelde zorgwoningen. Medewerkers van het zorgcentrum bieden aan deze huurders/cliënten thuiszorg.

In de nabijheid van St. Franciscus liggen de seniorencomplexen ‘Gerdinahof’ en ‘Draaiboom’. Ook deze huurders/cliënten kunnen diensten op het gebied van zorg en welzijn afnemen. Medio 2012 wordt een 16-tal seniorenappartementen in het ‘Hof van Gilze’ opgeleverd. Voor deze huurders/cliënten zijn dezelfde faciliteiten voor handen.

Een belangrijk aspect voor het zelfstandig kunnen blijven wonen is de 24-uurs bereikbaarheid van onze verzorgenden. Huurders van genoemde huurappartementen kunnen gebruik maken van een abonnement op deze ‘sociale alarmering’. Dit houdt in dat men een noodoproep kan maken, waarna een verzorgende eerste hulp komt bieden.
Daarnaast zijn er woningen waar ouderen met een kleine aanpassing zelfstandig kunnen wonen.

Wonen in een zorgcentrum mag nooit ten koste gaan van de zelfredzaamheid van de cliënt. Daarom is er een individueel zorgplan dat uitgaat van de mogelijkheden van de cliënt. En mocht het nodig zijn, stellen we dit plan in overleg bij. Zorg op maat dus, daar zorgen we samen voor.


Contactgegevens:

Adres: Kerkstraat 20
5126 GC Gilze,

Website: http://stfranciscus.nl
Telefoon: 0161-458010

 

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 

facebookpagina facebookpagina

 

 

 

verzorgingshuis, ouderen, gilze, zorg, bejaardentehuis