Iets goeds doen voor een ander kan al heel lokaal beginnen: in je eigen straat, buurt of dorp! Met dat idee is in Rijen het nieuwe project BuurtvoorElkaar ontstaan. Zoek jij ook meer verbinding en contact in je buurt? Meld je dan aan als Buurtverbinder!
Een buurt wordt krachtiger als de bewoners elkaar beter kennen en iets voor elkaar willen betekenen. In het project BuurtvoorElkaar helpen we Rijenaren om hun talenten in te zetten voor de buurt. Om niet langer met een vraag of idee te blijven zitten, maar een buur aan te spreken! Met als spin in het web: de Buurtverbinder.

Gezocht: Buurtverbinders!
Buurtverbinders vervullen een sleutelrol. Het zijn enthousiastelingen die graag iets willen betekenen voor hun dorp of buurt (of dat allang doen) en het belangrijk vinden dat hun buren zich prettig voelen. De Buurtverbinders houden zich bijvoorbeeld bezig met:
– het organiseren van activiteiten voor de buurt (met behulp van andere bewoners, vrijwilligers of beroepskrachten);
– het vertrouwen winnen van hun buurtgenoten, zodat ze een luisterend oor en aanspreekpunt voor vragen of ideeën kunnen zijn;
– het koppelen van de juiste mensen aan elkaar (dat kan zijn bewoner aan bewoner, maar ook bewoner aan vrijwilliger, professional of organisatie);
– buurtgenoten inspireren om ook in actie te komen voor de buurt en vaker om te kijken naar hun buren!

Dit kun jij verwachten:
– Vrijheid om de rol zelf in te vullen op basis van jouw wensen, talenten en kracht!
– Ondersteuning vanuit de beroepskrachten van VIPvoorElkaar. We gaan samen op zoek naar je talent, helpen je met het opstarten van jouw ideeën of het regelen van extra handjes en staan klaar voor coaching en advies.
– Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, dicht bij huis.
– Een basistraining waarin je leert welke organisaties er nog meer actief zijn in je buurt. Zo heb je een goede basis voor het doorverwijzen bij specifieke hulpvragen.
– Een aantal keer per jaar zijn er intervisiebijeenkomsten en activiteiten voor alle vrijwillige Buurtverbinders, waardoor je een leuk netwerk opbouwt.

Dus, wil jij meer gezelligheid en saamhorigheid in je buurt? Herken jij je in de rol van Buurtverbinder, of heb je gewoon een leuk idee om eenmalig iets voor je buurt te organiseren? Neem contact met ons op!

Stuur een mail naar buurtvoorelkaar@vipvoorelkaar.nl of bel 06-57345182.