Het politieteam Langstraat -waaronder de gemeente Gilze en Rijen valt- heeft een eigen Facebookpagina. Op 1 maart werd op deze Facebookpagina de vraag aan de inwoners van Gilze en Rijen gesteld, waar zij graag zouden zien dat de politie een controle zou uitvoeren.

Deze Facebook-actie heet ‘Rent a Cop’. Op het bericht van 1 maart zijn 89 reacties geplaatst, die variëren van controles op snelheid, toezicht bij scholen, het uitlaten van honden, parkeeroverlast etc.

Snelheidscontroles
Op woensdag 7 maart waren er speciaal collega’s in dienst om een aantal van deze controles uit te voeren, waar op de Facebookpagina om gevraagd was. Hoofdzakelijk werd gevraagd om snelheidscontroles op diverse locaties binnen de gemeente.De BOA’s van de gemeente hebben zich ook bij deze actie gevoegd. Het was niet mogelijk om alle verzoeken uit te voeren tijdens deze actie van 7 maart, maar de controles waar men niet aan toegekomen is, worden nu tijdens reguliere surveillances meegenomen.

Politieteam Langstraat