Gemeentenieuws, 30 april 2018 – oorlog en herdenking Gilze en Rijen

Om meer mensen te betrekken bij oorlog en herdenking is in 2014 op initiatief van burgemeester Jan Boelhouwer het idee ontwikkeld om door de hele gemeente kleine bordjes te plaatsen rondom oorlog en herdenken.

Op deze bordjes staat kort vermeld wat er op die plek in de oorlog is gebeurd. De gemeente heeft hiervoor samenwerking gezocht met Heemkring Molenheide. Via een afgebeelde qr-code en een korte toelichting wordt de lezer doorgestuurd naar de website van Heemkring Molenheide, waar u het achterliggende verhaal kunt lezen.  www.heemkringmolenheide.nl

Jaarlijks rondom 4 mei breiden we de route uit met nieuwe bordjes. Deze vormen een herinneringsroute. In 2019 plaatsen we de laatste bordjes. De nieuwe bordjes komen op de locaties: – Molenschot: Molenschotsebaan – Rijen: nabij restaurant De Vijf Eiken – Gilze: Lange Wagenstraat nabij Garage Weterings