Het gilde Sint Ambrosius werd in 1769 opgericht en bestaat dit jaar dus 250 jaar. Tevens wordt herdacht dat het gilde 30 jaar geleden werd heropgericht. Ter gelegenheid van deze jubilea vond de kring-koning en kring-keizer verschieting dit naar plaats in Gilze. De kring Baronie en Markiezaat omvat het gebied West-Brabant.


9 Koningen en 5 keizers uit Gilze, Terheijden, Rijsbergen (2x), Leur, Sprundel, Oudenbosch, Klein-Zundert en Alphen waren afgelopen zaterdag 24 augustus naar Gilze gekomen om te strijden voor de ere-titel kring-koning en kring-keizer.

Kees van Steen van het Sint Willibrordus gilde uit Klein-Zundert werd de nieuwe kring-koning terwijl bij de keizers de eer te beurt viel aan Adrie van Straaten van het Sint Sebastiaan gilde uit Oudenbosch.

Zoals bij het gilde gebruikelijk kregen zij als herinnering een persoonlijk zilveren schildje en kreeg de nieuwe koning bovendien een wisselschild waarvoor volgend jaar opnieuw zal worden gestreden.
Daarnaast was er nog een verschieting voor de overige meegekomen gildeleden.