Op vliegbasis Gilze-Rijen zijn bij geplande werkzaamheden rondom de hoofdbaan twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bommen liggen op twee verschillende plaatsen in de omgeving van de hoofdbaan. Het gaat om een vijfhonderdponder en een duizendponder. De bommen liggen onder de grond en vormen op dit moment geen gevaar voor de omgeving.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart start de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) met de voorbereiding voor het demonteren van de bommen. Op zondag 22 maart gebeurt de daadwerkelijke ontruiming van de bommen.

Veiligheid voorop
Om de ruiming veilig te laten verlopen, komt er een beschermingsconstructie om de bommen. Ook mag niemand zich tijdens de voorbereidingen en ruiming binnen een straal van 250 meter rondom de bom van 500 pond bevinden. Voor de bom van 1000 pond geldt een afstand van 500 meter. Het gebied waar de bommen liggen, is tijdens de werkzaamheden afgesloten en politie is aanwezig om te handhaven. Van vrijdag 20 tot zondag 22 maart geldt voor dat gebied een noodverordening.

Ook het vliegverkeer van en naar vliegbasis Gilze en Rijen wordt omgeleid, omdat boven het gebied het luchtruim gesloten is.

Verkeersomleidingen 20, 21 en 22 maart
Een deel van de Burgemeester Ballingsweg (N260A) bevindt zich in het af te sluiten gebied. Daarom is de Burgemeester Ballingsweg afgesloten voor alle verkeer en voetgangers op 20, 21 en 22 maart. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Letschertweg. Wanneer u de aanwijzingen op de verkeersborden en van de verkeersregelaars opvolgt, komt u altijd op uw plaats van bestemming terecht. Op de fiets van Rijen naar Gilze of omgekeerd? Fiets dan via Molenschot/Heideweg langs de vliegbasis en niet via Hulten/Burgemeester Ballingsweg.