Op dinsdag 26 mei ondertekenden de burgemeesters Joerie Minses (gemeente Alphen-Chaam), Marjon de Hoon – Veelenturf (Baarle-Nassau) en Derk Alssema (Gilze en Rijen) de nieuwe overeenkomsten met Meld Misdaad Anoniem.

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar iedereen volledig anoniem informatie kan geven over misdaad, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie en onverklaarbaar vermogen. Anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Zo leveren inwoners een bijdrage aan de veiligheid in hun eigen omgeving.

De gezamenlijke burgemeesters: “Het is altijd het beste om naar de politie te gaan als iemand informatie heeft over criminele activiteiten. Maar soms zijn inwoners bang voor wraakacties of gaat het om een bekende. Dan biedt Meld Misdaad Anoniem uitkomst. Meld Misdaad Anoniem zorgt ervoor dat de informatie bij de politie en de gemeente terecht komt. De gemeente heeft namelijk een rol bij de aanpak van ondermijnende activiteiten. Deze meldingen zijn onmisbaar voor het opsporen van bijvoorbeeld een drugslab, uitkeringsfraude of dealen. De buurt wordt er veiliger van!”

Hoe werkt het?
Mevrouw Krijnen van Meld Misdaad Anoniem: “In een vertrouwelijk gesprek nemen onze medewerkers de details van de melding door. Alle informatie die herleidbaar is naar de melder laten we uit de uiteindelijke melding die we naar de politie sturen. Alleen als de anonimiteit gewaarborgd is, gaat de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.”

Hoe is Meld Misdaad Anoniem te bereiken?
Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u 24/7 melden via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden