Creëer jouw kunstwerk met spullen uit de kringloopwinkel

Voor Kunstweek Gilze en Rijen 2022 organiseerde de werkgroep een jurkenproject. Ook voor de komende editie is er een kunstproject bedacht waar creatieve inwoners uit Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot aan kunnen deelnemen. En deze keer ook kinderen en jongeren tot 18 jaar!

Het thema van Kunstweek Gilze en Rijen is dit jaar #indeherhaling. Daarmee willen we aandacht geven aan het hergebruik/herbestemmen van attributen en materialen in de kunst. Sommigen gebruiken hiervoor begrippen als recyclekunst en afvalkunst.

Kringloopwinkel La Poubelle in Rijen heeft spullen uit hun winkel voor het kunstproject beschikbaar gesteld. Deze zijn random verdeeld over 40 dozen; 20 stuks voor volwassenen en 20 stuks voor jonge kunstenaars tot 18 jaar. Voor volwassen kost het € 15,00* en voor kinderen/jongeren tot 18 jaar € 10,00*.

*) Je betaalt niet voor de inhoud van de doos. Die is beschikbaar gesteld door kringloopwinkel La Poubelle. Met het bedrag draag je bij aan de kosten die we maken voor de organisatie van de expositie.

Het is de bedoeling dat je alle voorwerpen in de doos gebruikt om je eigen kunstwerk te maken. De creaties worden getoond tijdens een speciale expositie op zondag 12 november in MFA De Molenwiek in Molenschot.

Wil je meedoen?
· Scan de QR-code
· Na betaling ontvang je in je mailbox de bevestiging (e-ticket).
· Haal met je betaalbevestiging op vrijdag 23 juni tussen 15.00 en 21.00 uur
jouw doos op bij Rianne Biesheuvel, Statenlaan 31, Rijen

Om alvast rekening mee te houden
Medio september organiseren we nog een inspiratiesessie voor aanvullende inspiratie, praktische vragen en om andere deelnemers te ontmoeten.
Op zaterdagochtend 11 november verwachten we jou met jouw kunstwerk in MFA De Molenwiek in Molenschot, waarna de organisatie de expositie gaat inrichten. Meer informatie daarover volgt later.