Het voormalige voetbalveld van Gilze, is in 10 jaren omgetoverd tot een moderne woonwijk. Kantine en kleedruimte hebben als eerste plaatsgemaakt voor prachtige huizen aan de Lange Wagenstraat tot en met huisnummer 52. Wat het vroegere huisnummer was van het voetbalcomplex in Gilze.

De nieuwe straatnamen blijven in de sfeer van de voetbal; Middenveld, Aftrap, Hoekvlag zijn voor vele oud-voetballers van Gilze bekende plaatsen in het nieuwe bouwproject en liggen ook vrijwel op dezelfde hoogte als toen.

Vorige maand werd een nieuw appartementencomplex opgeleverd wat ongeveer gebouwd werd ter hoogte van de tribune aan het hoofdveld. Ook dit gebouw kreeg de naam Tribune en zal voor vele ouderen herinneringen oproepen aan de tijden van de voetbal daar ter plaatse aan de Lange Wagenstraat.

VV Gilze viert volgend jaar haar 100-jarig bestaan.

Fotografie > Toon Koijen