Snuffelen aan de politiek via cursus “Politiek actief”

Door de ABG gemeenten, waaronder Gilze en Rijen wordt er op korte termijn een cursus aangeboden aan inwoners, die meer willen weten over wat de lokale politiek inhoudt. En om te kijken of het iets voor jou is en je misschien wel politiek actief wil worden. Het is altijd fijn als een groeiend deel van onze inwoners politiek betrokken is. Ook bij de PvdA Gilze en Rijen zijn wij altijd blij met nieuwe (actieve) leden. Zij kunnen in een leuke club mensen van meet af aan meepraten en meedenken over alle onderwerpen die in de gemeenteraad en de gemeentelijke commissies aan de orde zijn.

Politiek actief worden?
Wil je weten of het iets voor jou is om actief deel te gaan nemen aan de lokale politiek. Dan bieden de ABG-gemeenten (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen) op korte termijn de gratis cursus “Politiek actief” aan. Via deze cursus krijg je uitleg over hoe de gemeentepolitiek werkt en krijg je ook tools voor als je politiek actief wilt worden, zoals een training in debatteren. In het verleden is deze cursus ook aangeboden en is deze door inwoners van onze gemeente met veel plezier gevolgd.

Steunfractie PvdA
Bij de PvdA Gilze en Rijen ondersteunt een gezellige groep actieve vrijwilligers van verschillende leeftijd en achtergrond de PvdA gemeenteraadsfractie. Om de 6 weken, meestal op een donderdagavond voorafgaand aan de raads- en commissievergaderingen worden de onderwerpen daaruit in de steunfractie van 12 tot 15 mensen onder leiding van fractievoorzitter Marielle Doremalen besproken. De mogelijkheid om over de gemeentelijke aandachtspunten mee te denken en mee te praten.

Warm welkom

Je vindt er zeker een warm welkom. De PvdA is een landelijke partij gebaseerd op sociaal- democratische beginselen. Als je je als lid wilt aansluiten bij onze lokale afdeling in Gilze en Rijen, moet je lid worden van de landelijke PvdA. Op dit moment kun je al voor 1 euro per maand lid worden. Meer informatie hierover is te vinden via de website www.pvda.nl Met nieuwe leden nemen we altijd contact op om kennis te maken en te vragen of je ook politiek actief zou willen worden. Dit kan door deel te gaan nemen in ons lokale bestuur, in de steunfractie mee te doen en je kunt zelfs lid worden van één van de commissies van onze gemeenteraad.

Meer weten?
Als je meer wilt weten over het reilen en zeilen van bijvoorbeeld de steunfractie van de PvdA in Gilze en Rijen neem dan gerust contact op met Marielle Doremalen 06-44213664 email ermado@live.nl of met Peter von Meijenfeldt 06-52524002 email peter@vonmeijenfeldt.com.
Of kijk eens op de website https://pvda.gilzerijen.nl
Je kunt je ook rechtstreeks aanmelden voor de cursus bij de griffier van Alphen-Chaam, email j.honcoop@alphen-chaam.nl