De VVD Gilze en Rijen wenst u een gezond en hopelijk weer normaal 2021. Wij hopen vooral dat het in ieder geval een ander jaar wordt dan 2020.

Wij zijn erg blij dat 6 januari begonnen is met het vaccineren tegen het Covid19 virus. “Ik had me nooit zo gerealiseerd dat we aan het Europees kampioenschap snel vaccineren meededen, maar de berichtgeving leek alleen daarom te gaan” Aldus VVD raadslid Hans van Nistelrooij. “We zijn van start gegaan en dat is voor 2021 natuurlijk heel goed nieuws.”
Wel past ons nog enig geduld voor we als gemeente zover zijn dat de lockdown maatregelen versoepeld kunnen worden. De besmettingsgetallen geven hier helaas nog geen aanleiding toe. Ook heeft de vaccinatie strategie hier nog invloed op voor onze gemeente.

In onze gemeente is ca 25% van onze inwoners ouder dan 60 jaar. Volgen het huidige vaccinatieschema komen die maart/april in aanmerking voor een prikje. En dan is het natuurlijk ook belangrijk dat die groep ook massaal gaat. Onze inwoners tussen 18-60 jaar en dat is ca 54,5%, komen in mei aan de beurt. Gelukkig komen onze inwoners die in de zorg werken en die in zorginstellingen wonen al iets eerder aan de beurt.

Koop Lokaal
Dit betekent wel dat we ons zeker tot de zomer moeten instellen op beperkende maatregelen maar hopelijk kunnen we in de zomer maanden weer van veel meer vrijheid genieten. Tot die tijd is het van heel groot belang dat we ons aan de maatregelen houden maar ook dat we onze lokale ondernemers blijven steunen. Koop zo veel mogelijk lokaal. Alleen op die manier kunnen wij de winkels, horeca en bedrijven in onze gemeente helpen om te overleven.

Blijf ook alert op elkaar, let op elkaar en help eenzaamheid bestrijden.

We zijn het jaar hoopvol begonnen maar we zullen nog geduld moeten hebben voor we weer volop van onze vrijheid kunnen genieten.

Wilt u met ons aan de slag voor onze vier dorpen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en raadslid Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.