Het plan Heerehoeve in het centrumplan Gilze krijgt vanaf nu echt vorm. Op 1 juli ging de symbolische eerste paal de grond in en is de bouw van het nieuwe centrum van Gilze officieel gestart. Er komen een supermarkt, detailhandel, woningen, parkeervoorzieningen, een plein en openbaar groen.

“Deze eerste paal is ook een historische mijlpaal voor Gilze. Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die de droom van een nieuw centrum in Gilze heeft laten uitkomen. In het bijzonder feliciteer ik de mensen die gaan wonen in de nieuwe woningen. De medewerkers van Alphons Coolen Bouw wens ik een voorspoedige bouw toe.” aldus een enthousiaste wethouder Aletta van der Veen. “De coronamaatregelen lieten het 2 weken geleden nog niet toe om met alle kopers en betrokkenen gezamenlijk het glas te heffen. Daarom hebben we 15 juni jl. op afstand op een succesvolle voortgang van de realisatie geproost.” vult directeur Toin Meeuwsen van Alphons Coolen Bouw aan.

Alphons Coolen Bouw start met de bouw van Carréhof. In Carréhof komen op de begane grond een supermarkt en winkels. Daarboven komen dertig koop- en huurappartementen.

Na de bouw van Carréhof volgt de bouw van Kroonhof en Langehof. Plan Kroonhof bestaat uit een gebouw met penthouses en daaronder winkels. Plan Langehof bestaat uit zes eengezinswoningen.

Alle woningen waren in 2020 in recordtijd verkocht.