Kom op verhaal tijdens de Kunstweek
Van 6 t/m 14 november is er weer een Kunstweek in de gemeente Gilze en Rijen. Een week vol kunst, cultuur en ambacht. Van een lezing tot een filmavond, van een pubquiz tot een open atelierroute. Deze keer is het thema: Op verhaal komen, ofwel bijkomen van een heftige periode. Een periode waarin we afstand van elkaar moesten houden, in lockdown zaten en geen theater, museum of andere culturele activiteiten konden bezoeken. Het is weer tijd om jezelf te verwonderen, mensen te ontmoeten en verhalen te delen. De komende tijd ontvouwt het programma zich o.a. via HalloGilzeRijen. Houd dit medium dus in de gaten!

Vrijdag 5 nov. – Kunstcafé (openingsevenement)
De aftrap van Kunstweek Gilze en Rijen vindt plaats tijdens het Kunstcafé waar iedereen die affiniteit heeft met kunst en cultuur welkom is. Met optredens van Spoken Word-artiesten en live muziek. Gratis toegang, consumpties voor eigen rekening.
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Café Bij Baans (achter de Drie Linden), Broekstraat 1, Molenschot

Zaterdag 6 nov. – Lezing over Marius de Leeuw en Jan Willemen
Lezing over Marius de Leeuw en tijdgenoot Jan Willemen.
Incl. bezichtiging gerestaureerde muurschildering Marius de Leeuw in het gemeentehuis.
Gratis toegangsbewijzen via www.eventbrite.nl
Om 14.00 uur.
Locatie: Raadzaal Gemeentehuis Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1, Rijen

Zaterdag 6 + zondag 7 nov. – Expositie Typisch Hollands’ Fotogroep Silhouet
Buiten het thema zullen er tevens foto’s te bewonderen zijn van opdrachten van het afgelopen jaar en eigen werk van de leden.
Gratis entree
Zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
Zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Cultureel Centrum de Schakel, Kerkstraat 103, Gilze
Meer info: www.fc-silhouet.nl

Zaterdag 6 + zondag 7 nov. – Expositie Kunstkameraden
Tien kinderen van het AZC in Gilze hebben het afgelopen jaar 1-op-1 met kunstenaars uit de regio een kunstwerk gemaakt. De kunstwerken worden in het gloednieuwe schoolgebouw van De Wilschut (alleen al een bezoekje waard) getoond. Ook zijn er korte films te zien van o.a. kunstenaarscollectief Schippers & Van Gught.
Gratis entree
Van 13.00 tot 17.00 uur
Locatie: OBS de Wildschut, Raadhuisstraat 3, Gilze

Weekend 6+7 / 13-14 nov. Expositie KuBra ‘Diversiteit in stijl en techniek’
Een gevarieerde groepsexpositie van 11 Brabantse Kunstenaars met scrap-metal, sculpturen van steen, staal, brons, mixed media, hout en porselein, aquarellen, vrolijke olieverf- en acrylschilderijen naar de natuur en impressionistische schilderijen in hars en olie.
Gratis toegang
Van 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: De Steenfabriek, Steenfabriek 7, Gilze
Meer info: www.stichtingkubra.nl

TIP! Maak in het weekend van 6 en 7 november een kunstrondje in Gilze langs OBS de Wilschut, CC De Schakel en De Steenfabriek!