De ABG-organisatie blijft voor de gemeente Gilze en Rijen de ambtelijke organisatie, die zij deelt met de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Doorgaan met de ABG-organisatie is de beste optie voor de toekomst. Om ook in de toekomst voor haar inwoners een gemeente van betekenis te kunnen zijn, is een doorontwikkeling van de ABG-organisatie noodzakelijk. Dat is de uitkomst van een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de gemeente. In zijn vergadering van 11 oktober 2021 onderschreef de gemeenteraad deze onderzoeksuitkomsten.

Ook de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau deden onderzoek naar hun bestuurlijke toekomst en ook daar spraken de gemeenteraden zich uit voor de ABG-samenwerking. “De gemeenteraden geven duidelijk aan dat we de samenwerking in ABG-verband moeten verstevigen, een mooie uitdaging voor het bestuur en de medewerkers van de ABG-organisatie. We hebben grote waardering voor de inzet en betrokkenheid van de medewerkers. Het is dankzij deze medewerkers dat de ABG-organisatie in relatief korte tijd heel veel bereikt heeft. Daar hebben onze inwoners en ondernemers zichtbaar en merkbaar profijt van! Daarom heb ik alle vertrouwen in succesvolle doorontwikkeling.” licht burgemeester Derk Alssema toe.