Jarenlang stonden ze in Café ‘t Engeltje in Molenschot, de wedstrijd biljarts waar menig Molenschotter op gebiljart heeft.Nu Stichting Het Tussenstation het café overgenomen heeft en van het café gedeelte een lunchroom maakt, waar de biljarttafel geen plekje in kregen heeft de stichting contact opgenomen met Niels Baans. Baans heeft Herberg de Drie Linden en had al een aantal maanden geleden aangegeven aan de stichting een café te willen beginnen, zodat er toch een café in Molenschot zou zijn. Stichting Het Tussenstation wilde Baans hiermee helpen en heeft overleg gehad met het bestuur en besloten de biljarttafels te geven aan Niels Baans zodat deze komen te staan in het nieuwe café Bij Baans. Afgelopen week zijn de biljarttafels uit het oude Engeltje gehaald en overgezet naar Bij Baans, dat was een precisiewerk, omdat het wedstrijd biljarts betroffen en daar secuur mee omgegaan moest worden.Een gespecialiseerd bedrijf uit Breda heeft ervoor gezorgd dat de biljarts op de juiste manier op z’n plek kwamen bij het nieuwe dorpscafé. Vanaf 1 november kan dus het wedstrijd biljarten beginnen Bij Baans.

Stichting Het Tussenstation wenst Niels en Stephanie heel veel succes met hun nieuwe café. De stichting krijgt vanaf 1 november de sleutel van hun nieuwe pand en gaan daar eerst zorgen dat de Cafetaria zo snel mogelijk open kan. Half november is de bedoeling dat de Cafetaria open gaat, maar als het kan gaan ze eerder open. Ondertussen gaan ze het bruine café gedeelte verbouwen naar een frisse lunchroom en is het de bedoeling dat deze half december open gaat. Mochten mensen interesse hebben om mee te helpen met schuren en schilderen, dan zijn alle handjes van harte welkom.

Stichting Het Tussenstation biedt dagbesteding aan mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen mensen zijn met een verstandelijke beperking, lichamelijke of mensen met een Niet Aangeboren Hersenaandoening, maar ook mensen die moeten re integreren in de arbeidsmarkt. Dit doen zij door een Lunchroom, een Cafetaria en een Circulair Atelier te openen en hier kunnen de mensen die van de dagbesteding gebruik maken meehelpen op hun eigen niveau. Er is een crowdfund actie opgezet om de stichting te ondersteunen. Deze staat op de website van de stichting www.stichtinghettussenstation.nl en hun Facebookpagina.