Sinds begin dit jaar maakt Bart van Enschot uit Gilze deel uit van de VVD-fractie Gilze en Rijen. En sinds ongeveer een halfjaar is hij lid van de raadscommissie ruimte. Graag deelt hij zijn eerste ervaringen in de lokale politiek.

Bart van Enschot:
“Mijn keuze voor de VVD is ingegeven door de kracht van de VVD als lokale partij met de ondersteuning van een landelijke partij. Die twee krachten worden gebundeld tot een fractie met mensen uit onze vier dorpen die midden in de lokale samenleving staan, met de ondersteuning van een landelijke partij en netwerk.”

“Als je ruim 45 jaar in het bedrijfsleven hebt gewerkt kom je bij de kennismaking met (lokale) politiek toch wel in een wezenlijk andere wereld terecht. Ik sta versteld van de diversiteit aan onderwerpen en de hoeveelheid informatie die op je afkomt. Weliswaar hoef je geen specialist te zijn of te worden op de diverse onderwerpen, je moet je wel een beeld en mening kunnen vormen. Een beeld en mening gezien vanuit de lokale samenleving en vanuit mijn liberale grondhouding, want dat is ten slotte je verantwoordelijkheid.”

“Daarnaast moet ik ook wennen aan het proces van besluitvorming binnen de politiek. Waar vanuit het bedrijfsleven op basis van feiten en cijfers snel besluiten worden genomen hebben we in de politiek te maken met een democratisch besluitvormingsproces. Dit vereist goede informatievoorziening, goede afstemming en afweging van de belangen van de inwoners van onze gemeente, en dat kost daarom ook meer tijd.”

“Ik ben zeer aangenaam verrast door het enthousiasme en de betrokkenheid van de leden van de VVD-fractie: gedreven mensen uit onze vier dorpen die kennis en ervaring met elkaar delen om samen tot een goede beeldvorming en aanbevelingen te komen. Met steeds de vraag: hoe kunnen we dat doen wat het beste is voor de inwoners, ondernemers en verenigingen in onze vier dorpen.

“Deze gedrevenheid sterkt mij om enthousiast en met volle inzet ook de komende jaren verder te werken aan de behartiging van de belangen van de inwoners van onze vier dorpen. Daarbij ga ik -samen met de overige VVD-fractieleden- me inzetten voor een succesvolle campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart van het volgende jaar.”

Wil je net als Bart je ook inzetten voor de inwoners van onze vier dorpen? Heb je suggesties over jouw straat, buurt of wijk? Neem contact met ons op via mail@onzevierdorpen.nl, Facebook of Instragram! Of neem contact op met één van onze raadsleden: Hans Rutten op 06-22956693 en via hansrutten8@gmail.com, Ryan van Osch op 06-42624667 en via ryanvanosch@gmail.com en Hans van Nistelrooij op 06-20423087 en via h.van.nistelrooij@ziggo.nl.