Zaterdag 2 april staat de wereldwinkel Gilze-Rijen stil bij haar 40-jarig bestaan. Officieel was dat in december 2020 maar door Corona is de viering uitgesteld. Wij willen graag met zoveel mogelijk mensen vieren dat Wereldwinkel Gilze-Rijen na 40 jaar nog steeds bestaansrecht heeft. We zijn trots op al onze vrijwilligers die dat in al die jaren mogelijk hebben gemaakt en nog steeds maken. De dag vindt plaats bij onze Wereldwinkel aan de Mangrovelaan 77 in Rijen

Een betere wereld
Omdat wereldwinkels naast fairtrade producten steeds meer duurzame producten in hun assortiment hebben, willen wij op deze dag alle inwoners en onze klanten kennis laten maken met de Sustainable Development Goals (SDG’s) of wel de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Dit doen wij samen met de landelijke SDG-organisatie.

Amerikaanse schoolbus
Op zaterdag 2 april kun je vanaf 10.00 uur een bezoekje brengen aan de SDG-bus. Je wordt uitgenodigd in te stappen en kennis te maken met expert Hans van Meggelen! Hans rijdt al jaren met zijn gele schoolbus door Nederland om mensen bewust te maken van hun rol voor een betere wereld. Hans maakt zijn bezoekers bewust van de noodzaak om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen met zijn allen te realiseren voor 2030. Niet door te vertellen hoe het moet maar door te laten zien hoe het kan.

Reusachtige jurk
Behalve de bus is ook de SDG-jurk aanwezig. Deze jurk is duurzaam en fairtrade gemaakt in de 17 kleuren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen door Victorine Pasman. Om 11.30 en om 13.30 verzorgt Victorine een performance waarbij het publiek wordt uitgenodigd om over hun eigen bijdrage aan een duurzame toekomst na te denken en een boodschap voor 2030 achter te laten.

Samen vieren
Onze gemeente maakt zich ook sterk voor de Sustainable Global Goals De regio Regio Hart van Brabant, waar de gemeente bij hoort, was de eerste Global Goals regio van Nederland! Deze leuke activiteiten worden dan ook mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Goede Ideeënfonds van de gemeente Gilze en Rijen. Bestuur en vrijwilligers zijn blij dat Burgemeester Alssema aanwezig is bij het officiële gedeelte van deze dag, rond 11.00 uur.
De activiteiten op deze dag zijn vrij toegankelijk voor iedereen.