Kim Jansen: Generatieverschillen en Generatiemanagement
GRIC en de Gemeente Gilze en Rijen organiseren, traditiegetrouw, de ondernemersbijeenkomst voor alle ondernemers in de gemeente. We nodigen dan ook alle ondernemers van harte uit voor deze bijeenkomst, een GRIC-lidmaatschap is niet nodig, aanmelden wel. Dit jaar niet in het gemeentehuis maar in CC De Boodschap.

De wereld is nog nooit zo snel in beweging geweest als nu. De snel veranderende wereld vraagt om een nieuwe blik op werk. Ook van individuen en organisaties om wendbaar te zijn en zichzelf steeds te blijven vernieuwen. En dat vernieuwen moeten we met 5 generaties op de werkvloer doen. Meer dan ooit! Generaties verschillen in mentaliteit, drijfveren en werkwijze. Vooral de jonge Generatie Y heeft duidelijk een andere visie op werk. Van 9 tot 5 werken is ouderwets, beloning moet transparant zijn, persoonlijke ontwikkeling op maat gemaakt en van managers wordt coachend leiderschap gevraagd. Lang niet altijd gemakkelijk, zeker in een tijd van vergrijzende personeelsbestanden en verouderde organisatiepatronen.

Deelnemers/toehoorders worden op interactieve wijze meegenomen in de wereld van de 5 generaties op de werkvloer. Zij maken kennis met de verschillende generaties en hun eigen visies, normen en gedragspatronen. Kim Jansen pakt, met de deelnemers/toehoorders, de volgende vragen beet: Welke generaties zijn er op de werkvloer? Waar liggen de generatieverschillen? Welke fricties en uitdagingen zijn er tussen jong & oud? Hoe ga je als ondernemer effectief om met de mix aan generaties? Hoe kunnen de generaties goed met elkaar samenwerken? Hoe spelen we in op de jonge generatie?

Vertaling naar de praktijk
Men wordt uitgedaagd om de vertaling naar zichzelf en de organisatie te maken en wat hij/zij daarmee in de praktijk kan. Het resultaat: inzicht in generatieverschillen, meer onderling begrip, bewustwording en ideeën om de kloof te dichten en om generatiemanagement toe te passen bij de eigen organisatie of team. Op lange termijn is het doel: bevlogen en betrokken medewerkers, synergetische samenwerking, aantrekkelijke werkgever, innovatieve producten, up-to-date businessmodel, loyale klanten en sterke marktpositie.

Programma
19.30 uur : ontvangst gasten
20.00 uur : opening en welkom
20.15 uur : aanvang presentatie Kim Jansen
21.30 uur : einde presentatie

Datum: 15 september 2022
Genodigden: alle ondernemers uit Gilze en Rijen
Locatie: CC De Boodschap, Nassaulaan 64, Rijen
Inschrijven: verplicht, link naar aanmeldformulier

Achtergrond Kim Jansen
Kim Jansen is gefascineerd door het thema generaties, in het bijzonder de jonge Millennials. Ze geeft presentaties en trainingen over o.a. generaties en generatiemanagement. Daarmee verbindt zij generaties op de werkvloer en helpt ze organisaties en individuen om bruggen te slaan en toekomstbestendig te worden.

Ze is sociaal psycholoog en afgestudeerd trainer. Sinds 2005 is Kim werkzaam op het snijvlak van HR, onderzoek en het trainerschap. Ze weet op speelse wijze en met humor haar toehoorders voor zich te winnen. Zij heeft passie voor het vak en de thema’s en dat weet ze heel goed over te brengen. Elke sessie heeft een hoge mate van interactiviteit en dynamiek. Deelnemers komen in beweging omdat haar enthousiasme aanstekelijk werkt. Kim kan uit de voeten met 5 tot 500 deelnemers en met 5 minuten TED talk tot 2 dagen trainen. De inhoud, vorm en toon van het programma past zij aan op het doel en het gewenste resultaat. Daardoor creëert zij bij het publiek draagvlak en motivatie om ook na de sessie met het thema aan de slag te gaan.