Tijdens de komende herfstvakantie (24-28 okt) biedt Stichting Cultuurplaats aan max. zestien kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 😎 uit de gemeente Gilze en Rijen de mogelijkheid om deel te nemen aan een heel bijzondere workshopweek. In die week leer je van een docent hoe je een documentaire maakt. Een documentaire is een film over het echte leven, dus geen verzonnen verhaal. Het thema is β€˜TIEN’, omdat Cultuurplaats dit jaar 10 jaar bestaat. Maar hoe die β€˜TIEN’ wordt ingevuld, is aan jou en de andere deelnemers.

Wat ga je doen?
Tijdens de workshopweek leer je na te denken over wat je wil gaan filmen en hoe. Van script bedenken en storyboard maken naar het daadwerkelijk filmen en editen. Het filmen doe je zelf met een iPad die wij beschikbaar stellen. Tussendoor is er ruimte voor een spelletje of een andere vorm van ontspanning. Ook zorgen wij voor de lunches en tussendoortjes.

Data en tijden
De workshopweek duurt van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober 2022. We starten elke dag om 09.30 uur en stoppen om 16.00 uur. Vrijdagmiddag mogen de (groot)ouders, broertjes en zusjes het resultaat komen bekijken. Daarna wordt jullie documentaire op 19 en 20 november getoond tijdens Kunstweek Gilze en Rijen.

Meedoen?
Deelname kost € 75,- per kind. Aanmelden t/m 16 oktober 2022. Kijk voor het aanmeldformulier en betaalwijze op www.cultuurplaats.nu/film-workshop-week. De inschrijving is definitief zodra wij het bedrag op onze rekening hebben ontvangen.