Welk energielabel ben jij? Deze vraag staat centraal tijdens de Klimaatweek die gemeente Gilze en Rijen deze week organiseert in samenwerking met Energie Gilze Rijen en Theek5. Energie besparen betekent geld besparen. Veel inwoners zijn al goed bezig en besparen energie. De Klimaatweek in Gilze en Rijen biedt nóg meer inspiratie en informatie voor het energiezuiniger maken van je huis.

Leerzame activiteiten
Van 31 oktober t/m 5 november zijn er allerlei leuke en leerzame activiteiten. Zo is er op het Wilhelminaplein een prachtig informatiepunt, de Greenhopper, waar je informatie kunt halen en delen over energie besparen en het verduurzamen van je huis. Ook organiseren we een gezellige en leerzame kindermiddag, waar kinderen leuke experimentjes kunnen doen. En in de Schakel organiseren we samen met Energie Gilze Rijen een informatieavond over de manieren om woningen van het gas af te halen.

Energie besparen
Vanmiddag gaf wethouder Merijn Scheifes het officiële startsein bij de Greenhopper. “We hopen tijdens de klimaatweek veel mensen te inspireren om energiezuiniger te wonen en leven. Voor jong en oud; er is voor elk wat wils, dus ik nodig iedereen van harte uit! Voor veel inwoners en ondernemers zijn de snel stijgende energiekosten een grote zorg. Naast grote stappen als zonnepanelen en warmtepompen, kunnen we ook met kleinere maatregelen het verschil maken. Maar ook met simpele aanpassingen in ons gedrag kunnen we energie en dus kosten besparen. Want energie die je niet verbruikt hoeft ook niet opgewerkt te worden.”

Meer weten over het programma en de activiteiten? Kijk op: www.gilzerijen.nl/energie