Vorige week meldden we de aanleg van de QR Fit-routes. Eind januari worden de vier routes in de gemeente Gilze en Rijen officieel geopend en jij kan daarbij zijn! De eerste 75 aanmelders voor iedere opening krijgen zelfs gratis een speciaal QR Fit t-shirt na afloop van deze eerste QR Fit-route!

Aanmelden kan via de website www.onsgilzerijen.nl. Ga naar de pagina ‘Agenda’ op deze website en zoek het bericht over de gewenste QR Fit-route op. Lees de informatie en druk op de knop ‘Aanmelden’. De rest wijst zich vanzelf.

Op zaterdag 28 januari worden de routes in Rijen-Noord (10.00 uur) en Rijen-Zuid (15.00 uur) geopend. Op zondag 29 januari wordt ’s morgens om 10.00 uur de route in Molenschot geopend en om 15.00 uur in de middag de route in Gilze. Bij aanmelding wordt vermeld op welke precieze locatie langs iedere route de opening plaatsvindt.

Het event begint telkens met een officiële opening door een lid van het college van burgemeester en wethouders. Daarna neemt een coach van QR Fit de aanwezigen mee over de route. Na afloop van de route worden de shirts uitgedeeld aan de 75 deelnemers die zich als eerste hebben aangemeld. Hoor je daar niet bij of heb je jezelf niet aangemeld, ook dan kun je gewoon meedoen. Kom naar de startlocatie in sportief tenue en doe lekker mee!

Voor iedereen
De QR Fit-routes zijn echt niet alleen bedoeld voor geoefende sporters. Integendeel, de gemeente wil juist ongetrainde en niet-sportieve inwoners verleiden om de routes te gaan gebruiken. Zeker voor mensen die dicht langs de routes wonen, is de drempel om mee te doen natuurlijk heel laag. Dus meld je aan, kom proeven aan dit (gratis!) concept en zet de eerste (of volgende) stappen naar een gezond leven.

In Rijen liggen sinds enkele weken twee QR Fit-routes, in Gilze en Molenschot ieder één. Ze liggen in de openbare ruimte. Het zijn routes van ongeveer 3 kilometer met om de 300 tot 400 meter een paaltje met een QR-code erop. Wie die code scant op zijn of haar telefoon, krijgt op het gekozen niveau (beginnend, gemiddeld of gevorderd) een oefening getoond in woord en beeld. Die kan ter plekke worden uitgevoerd waarna de deelnemer in eigen tempo (wandelend of hardlopend) naar het volgende paaltje op de route gaat. De oefeningen wisselen bovendien iedere dag per paaltje, zodat de route steeds anders is. Dus lekker gevarieerd en goedkoop sporten en bewegen dicht bij huis wanneer je maar wilt!