De oude gymzaal aan de Mgr. Ariensstraat in Rijen wordt gesloopt. Het gebouw maakt plaats voor een gebouw met 15 appartementen. Wethouder Corné Machielsen en Jannes Pekaar van De Bunte Vastgoed Zuid BV ondertekenden hiervoor een overeenkomst. De appartementen komen in de nieuwe woonwijk op de voormalige Kringlocatie in Rijen.

Bouwplan appartementen
Het appartementengebouw bestaat uit 4 verdiepingen. In het gebouw komen 15 vrije sector koopappartementen. Hiermee kent deze nieuwe woonwijk in Rijen straks een mooie mix van verschillende soorten woningen. Wethouder Corné Machielsen: “Fijn dat ook het laatste stukje van het gebied bebouwd gaat worden. Hiermee kunnen we de oude gymzaal een mooie nieuwe bestemming geven.” Het streven is dat De Bunte dit najaar start met de verkoop van de appartementen. De bouw zelf start begin 2024.

Plan De Kring
De Bunte bouwt op dit moment al 26 woningen op de plek van de voormalige basisschool De Kring. Het gaat om 8 sociale huurwoningen in het oorspronkelijke schoolgebouw, 2 betaalbare huurwoningen tegen het bestaande schoolgebouw aan, 8 betaalbare koopwoningen en 8 betaalbare huurwoningen. Als alles volgens planning verloopt, worden de woningen dit najaar opgeleverd.

Groen en parkeren op eigen terrein
Net zoals bij het naastgelegen plan De Kring is er veel aandacht voor groen. De bestaande bomen aan de Nassaulaan en de Mgr. Arienstraat blijven staan. De bewoners van de appartementen kunnen op eigen terrein parkeren. De inrichting van dit parkeerterrein sluit aan op de groene inrichting van het openbaar gebied van de nieuwe wijk. Het streven is dat de hele wijk met de openbare ruimte in de zomer van 2025 gereed is.