Even voorstellen. Mijn naam is Richard Oprins. In mijn dagelijkse werk ben ik Business Controller. Ik woon in het mooie Rijen samen met mijn vrouw en onze 4 kinderen. In de weekenden zijn we regelmatig bij V.V. Rijen en Hockeyclub Gilze-Rijen te vinden waar onze kinderen sporten.

Op maandag 2 oktober ben ik in de gemeenteraad van Gilze en Rijen beëdigd door onze burgemeester Derk Alssema als CDA raadscommissielid.

In de gemeente Gilze en Rijen zijn er 3 commissies: de commissie Ruimte, de commissie Middelen en de commissie Samenleving. Vanuit de CDA fractie ben ik als commissielid vooral betrokken bij de commissie Ruimte en de commissie Middelen. De commissie Ruimte behandelt onderwerpen die gaan over wonen, nieuwbouw, milieu en verkeer. Actuele onderwerpen zijn bijvoorbeeld de nieuwe spoorzone, nieuwbouwproject “Tussen de Leijen”, de nieuwe sporthal in Gilze en de reconstructie van de oude Rijksweg. De commissie Middelen richt zich meer op onderwerpen die te maken hebben met financiën en veiligheid. De commissies brengen advies uit aan de gemeenteraad, die dit advies weer meeneemt in de besluitvorming.

Als CDA fractielid en als lid van de commissies Ruimte en Middelen wil ik een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor alle inwoners van onze vier dorpen. Ik wil een stem zijn voor de inwoners van Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Gilze en Rijen moet een gemeente zijn waar mensen zich thuis voelen en onderdeel zijn van een sterke gemeenschap. Daar wil ik me voor inzetten. Ik geloof sterk in een constructieve opstelling en samenwerking met anderen om te komen tot oplossingen voor de vele uitdagingen waar we als gemeente voor staan.