Het is zomer 1831. Koning Willem I is vastbesloten de door de Fransen opgejutte, opstandige Belgen mores te leren. Nederland is gemobiliseerd. 37.000 Soldaten trekken vanuit heel Nederland naar de zuidgrens waaronder naar Kamp Rijen.

De roman ‘Verzwegen Kamp’ vertelt het verhaal van Hannes Wouda en Joukje Hingstman, twee inwoners van Leeuwarden, die de dringende oproep van de koning beantwoorden en naar Kamp Rijen optrekken in aanloop naar de Tiendaagse Veldtocht. Hij is een van de vele studenten die van de koning een jaar dispensatie krijgt om aan de strijd deel te nemen, zij een straatroofster die de tocht naar het zuiden ziet als een ontsnapping aan de speurende Friese hermandad. ‘Verzwegen Kamp’, geproduceerd door Uitgeverij Elikser, is niet alleen een indringend verhaal van liefde en oorlog, maar ook een klaterende schets van een cruciale tijd in de Nederlandse en Belgische historie. De roman zet het ‘Vergeten Kamp Rijen’, waar ter voorbereiding van de veldtocht minstens 10.000 man in tenten gelegerd lagen, in het volle licht.

De boekpresentatie zal plaats vinden op zaterdag 25 november bij Eeterij ’t Vermaeck in Rijen, op de plek waar in 1831 de ingang van Kamp Rijen lag. Een excursie door het kamp onder leiding van Kees van de Heijden is er een onderdeel van. Het eerste exemplaar van ‘Verzwegen Kamp’ zal door auteur Kees Uittenhout worden uitgereikt aan wethouder ‘Kunst, Cultuur en Erfgoed’ van de gemeente Rijen Marielle Doremalen.

Nadere informatie over Kamp Rijen:
Frank Hermens, info@frankhermens.nl Tel. 06 51318167
Meer informatie over het boek:
Kees Uittenhout, keesuittenhout@gmail.com Tel. 06 51318185