Op maandag 20 november reikten wethouder Marielle van Doremalen en jeugdburgemeester Amina Andresen twee jeugdlintjes uit. Dat deden zij in de raadzaal van het gemeentehuis in Rijen. De jongeren werden daar met een smoesje heen gelokt en vervolgens verrast met deze toekenning.

Wie krijgen dit jaar een jeugdlintje?
Er zijn twee jongeren die een jeugdlintje krijgen.

Skye Gijsbers (6 jaar)
Skye heeft haar vader gered toen hij een hartinfarct kreeg toen ze samen thuis waren. Toen ze zag dat haar vader niet lekker werd heeft ze gelijk 112 gebeld en de voordeur open gezet voor de ambulancebroeders. Doordat Skye zo snel gehandeld heeft, hebben ze haar vader kunnen redden.

Eline Wirken (17 jaar)
Eline zet zich al jaren in voor andere jongeren in de gemeente Gilze en Rijen. Dit doet ze o.a. voor het project Verschilmakers, waar ze anderen jongeren in hun kracht zet. Daarnaast helpt ze mee met diverse projecten; zoals een spooktocht en koningsdag. Een actieve meid die zich graag inzet voor andere.