Naast de nieuwe sporthal Sporterijen aan de Mgr. Schaepmanstraat in Rijen komt een woongebouw ‘De Heikant Staete’. In dit gebouw komen 19 appartementen. Wethouder Merijn Scheifes en Nico van Gisbergen van Ontwikkelingsmaatschappij J.A. van Gisbergen B.V. ondertekenden hiervoor maandag 4 december de overeenkomst voor de verkoop van de grond.


Op de foto:
Jan Bras (projectleider), Nico van Gisbergen (Ontwikkelmaatschappij J.A. van Gisbergen B.V.), wethouder Merijn Scheifes en Kees van Beijsterveldt (Van Beijsterveldt & Gommers Architecten)
Fotograaf: Janneke Visser (J.A. van Gisbergen B.V.)

Bouwplan woongebouw
Het woongebouw bestaat uit 3 verdiepingen. In het gebouw komen 19 vrije sector koopappartementen. Afhankelijk van het type hebben de appartementen 1 of 2 slaapkamers. Het bijzondere gebouw in een ovale vorm is ontworpen door Kees van Beijsterveldt uit Gilze. Het woongebouw is bijna helemaal energieneutraal en is er veel aandacht voor hergebruik van materialen. Dit jaar start Kin Makelaars uit Rijen met de voorverkoop van de appartementen. Als de verkoop goed gaat, start de bouw in de zomer van 2024.

Plangebied herbestemming Tropical – Margriethal
De nieuwe sporthal Sporterijen is bijna klaar. Zowel de nieuwe sporthal als het woongebouw staan op het terrein waar vroeger de Margriethal en zwembad Tropical stonden. We richten het gebied rondom de sporthal en het woongebouw parkachtig in. Daarbij houden we het bestaande groen en planten we nieuwe bomen en struiken. Met het nieuwe groen is het gebied nog aantrekkelijker voor bijen, vlinders en andere insecten en kleine dieren. Zowel in de gevels van de sporthal als straks in de gevels van het woongebouw plaatsen we nestkasten voor vogels. Bij het uitwerken van al deze plannen zijn gebruikers van de sporthal, omwonenden en ervaringsdeskundigen betrokken via verschillende werkgroepen. We verwachten dat het hele gebied inclusief groen en paden in 2025 klaar is.