De tijdelijke voorziening voor het jongerenwerk, de buurtsportcoaches en Cultuurplaats bij sportpark Verhoven in Gilze krijgt nu echt vorm. Deze week plaatst de aannemer de units, die de basis vormen voor de tijdelijke voorziening. Daarna start het gebruiksklaar maken en inrichten. Naar verwachting eind februari is de tijdelijke voorziening klaar om te gebruiken. Alle activiteiten op sportpark Verhoven kunnen gewoon doorgaan tijdens de werkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?
We maken de tijdelijke voorziening aan de rand van het parkeerterrein van sportpark Verhoven. Nadat de units zijn geplaatst, wordt het dak vernieuwd. Daarna voorzien we de tijdelijke voorziening van water en elektriciteit. Tot slot krijgt de tijdelijke voorziening een verfbeurt. Daarna richten jongerenwerk, buurtsportcoaches en Cultuurplaats de ruimte in en starten de activiteiten. We houden je op de hoogte van de opening en het activiteitenaanbod.

Waarom een tijdelijke voorziening?
Er is in Gilze behoefte aan meer ruimte om activiteiten voor jong en oud te organiseren. Het jongerenwerk is sinds enkele jaren op zoek naar ruimte, omdat de jongerenbus niet meer te gebruiken is. Buurtsportcoaches en Cultuurplaats willen meer activiteiten organiseren, die bijdragen aan het sociale en culturele leven in Gilze. Met de tijdelijke voorziening biedt de gemeente hiervoor de ruimte.