De Burgemeester van Poppelstraat en een deel van de Warande in Gilze worden opnieuw ingericht. We vernieuwen de Burgemeester van Poppelstraat letterlijk van gevel tot gevel. Op woensdag 28 februari nam wethouder Corné Machielsen een kijkje bij de werkzaamheden in de straat en besprak de voortgang met uitvoerder Den Ouden Infra.

Opvangen van regenwater
De Burgemeester van Poppelstraat krijgt een nieuwe inrichting omdat de rioolbuizen aan vervanging toe zijn. Het nieuwe riool vangt regenwater apart op en laat het water wegstromen naar de Gilzense Steenakkers. Dit maakt de kans op wateroverlast in de toekomst kleiner. De werkzaamheden zijn in november 2023 begonnen aan de Warande. Het gedeelte tot aan de Burgemeester van Poppelstraat is klaar. Nu is het vervangen van het riool in de straat zelf aan de beurt. Het werk in de straat gebeurt in negen fases.

Een nieuwe inrichting van gevel tot gevel
Om het nieuwe riool te maken, moet er ook gewerkt worden in alle voortuinen. Deze tuinen worden later weer hersteld. Omdat de hele straat open moet, heeft de gemeente samen met de bewoners gekeken wat er verder nog beter kan in de straat. Bijvoorbeeld de indeling van parkeerplekken en groen.

Poppelborder bij Voedselbos Gilze
Sommige bewoners richten na de werkzaamheden hun voortuin opnieuw in. Vrijwilligers van Voedselbos Gilze hebben aan deze bewoners gevraagd of zij hun planten een nieuwe plaats willen geven in het voedselbos in Landschapspark d’n Steenakker. Met deze beplanting is daar de ‘Poppelborder’ ingericht. Zo krijgen deze planten een nieuw thuis.

Betere kwaliteit van het groen
Ook in de straat zelf is aandacht voor de kwaliteit van het groen. We verwachten dat de werkzaamheden aan de straat voor de zomer van 2024 gereed zijn. In het najaar van 2024 planten we nieuwe bomen en struiken. Alle aanpassingen maken de straat beter bestand tegen extreme droogte en hevige regenbuien. Wethouder Corné Machielsen: ‘Het is fijn om te zien dat de werkzaamheden in volle gang zijn. De straat wordt straks ook nog een stuk groener dan eerst. We kijken erg uit naar het resultaat.’