Op woensdag 20 maart was het feest bij basisschool de Wildschut in Gilze. Op het nieuwe schoolplein zijn met hulp van de vrijwilligers van De Groene Brigade veel plantjes, bomen en struiken geplant. Ook het CDA was erbij en we konden eindelijk ons beloofde appelboompje overhandigen.

Het CDA heeft de afgelopen jaren op meerdere plekken in onze gemeente een appelboompje meegebracht. Een paar jaar geleden voor het schoolplein van de toen gerenoveerde Burgemeester van Mierloschool in Rijen (nu Het Fonkelbos) en het afgelopen najaar voor de Heemtuin in Gilze. In oktober 2021 waren we bij de Opendag van basisschool De Wildschut om het nieuwe gebouw te bewonderen. Ons appelboompje zou toen iets te vroeg komen omdat het schoolplein nog moest worden aangelegd. We beloofden dat we terug zouden komen als het groen zou worden aangeplant. En afgelopen woensdag 20 maart, de laatste dag van het Boomfeest-plantseizoen was het dan eindelijk zover.

Boomfeest-plantseizoen
Het Boomfeestdag-plantseizoen loopt dit schooljaar van 15 november 2023 tot en met 20 maart 2024. Medewerkers van scholen, natuurorganisaties, bedrijven en gemeenten zetten zich in om kinderen in aanraking te brengen met de natuur. Dat gebeurt door het planten van bomen, maar ook door groene gastlessen op scholen, excursies of andere leuke activiteiten in de klas, op het schoolplein en in parken en bossen. Zo ontdekken kinderen in heel Nederland al 67 jaar dat ze zelf iets kunnen doen voor het klimaat en voor een gezonde, prettige leefomgeving. Sinds de eerste Boomfeestdag in 1957 hebben al vele kinderen ook in onze gemeente Gilze en Rijen een boom geplant.

Groene speelpleinen
De leerlingen van De Wildschut hebben samen met de vrijwilligers van De Groene Brigade (NLGR) de handen afgelopen woensdag flink uit de mouwen gestoken. Petje af voor deze harde werkers. Het CDA vindt de groene speelpleinen een belangrijke aanwinst voor onze gemeente. We wensen de kinderen heel veel speelplezier toe met over een tijdje fijne schaduwplekken! We komen zeker nog een kijkje nemen als alles in groei en bloei is gekomen.

Contact met onze CDA-fractie kan via j.frankemolle@cdagilzerijen.nl of secretaris@cdagilzerijen.nl