Details:

Peuterspeelzaal โ€˜t Peuterbos is er om peuters te laten spelen, zichzelf te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.Hiernaast heeft de peuterspeelzaal de functie van het stimuleren van de ontwikkeling en voorbereiden op de basisschool.

Doel en Opzet
Peuterspeelzaal โ€˜t Peuterbos is er om peuters te laten spelen, zichzelf te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.
Hiernaast heeft de peuterspeelzaal de functie van het stimuleren van de ontwikkeling, signaleren van ontwikkelingsachterstanden en voorbereiden op de basisschool. Het belang van de individuele peuter staat hierbij ten allen tijden centraal, gekeken naar de mogelijkheden van de peuter. Van belang vinden wij het spelend ontwikkelen in een veilige en geborgen omgeving. Wanneer kinderen naar โ€™t Peuterbos gaan, krijgen ze twee dagdelen per week te maken met twee leidsters en twee beurt ouders, onder ouders verstaan we ouder(s) en of verzorger(s). De leidsters besteden aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, de taalontwikkeling, de ontwikkeling van creativiteit en de lichamelijke ontwikkeling. Door ouderparticipatie proberen we de betrokkenheid van de ouders bij de peuterspeelzaal te stimuleren en bieden we de ouders de mogelijkheid hier invulling aan te geven. De taakbelasting van de leidster vermindert, zodat er voor de leidster meer tijd is om de ontwikkeling van de peuters te stimuleren en observeren. De ervaring leert dat contacten onderling door ouders erg worden gewaardeerd en biedt ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van opvoedkundige ervaringen en opvoedingsondersteuning.


Contactgegevens:

Adres: Catsstraat 2
5121 HT Rijen

 

Website: http://www.muzerij.nl
Telefoon: 06-17157848

 

 

Openingstijden:

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

 

 

facebookpagina facebookpagina

 

 

 

 

peuterspeelzaal, rijen, dagverblijf, kinderen, kids