Sensationele ontknoping finale NK indoor atletiek 60 meter sprint

Een foto was nodig om vast te stellen wie gewonnen had op de 60 meter sprint bij het NK senioren indoor in Apeldoorn. Zowel de nummers één, twee en drie zetten een tijd van 6.70 seconde op de klok. Na het bestuderen van de foto was de uitslag als volgt: als winnaar werd Christopher Garia uitgeroepen, de tweede plaats was voor Churandy Martina en Joris werd derde. De jonge atleet uit Rijen schreef hiermee geschiedenis. Nog nooit was een negentienjarige sneller op deze afstand.

Zelden was de finale zo spannend. Het ging om duizendste van een seconde. Joris nam vanaf de start de leiding en het lukte Garia en Martina uiteindelijk pas op de finish om Van Gool te passeren. Vooraf had niemand kunnen bedenken dat het zo zou gaan. Hoewel Van Gool zich met de snelste seizoentijd had geplaatst voor dit Nederlands Kampioenschap, was Churandy veruit favoriet. Het liep echter anders. Zowel Christopher als Churandy moest alles geven om de atleet van Spiridon voor te blijven.

Geen teleurstelling
De derde plaats was voor Joris zeker geen teleurstelling. “Het laat zien hoe sterk het veld hier was en dat niemand hier zo maar even een medaille kwam ophalen. Ik vind het alleen maar mooi om met mensen als Martina en Garia zo’n race neer te zetten,” aldus Van Gool.

Van Gool heeft met deze prestatie laten zien, dat er rekening met hem gehouden moeten worden. Hij rekent af met het vooroordeel dat een goede junior nog geen goede senior hoeft te zijn.  Joris hoopt deze lijn voort te zetten in het outdoor seizoen en een plaatst in de 4 x 100 meter estafette zeker te stellen.