Na twee jaar afwezigheid organiseert Stichting Aangespannen Dag Gilze op 27 & 28 augustus 2022 de 26e editie van hun evenement, een weekend vol paardensport en Brabantse gezelligheid.Het terrein ligt tegen de Chaamse Bossen op de hoek van de Alphensebaan en Nieuwe Maastrichtsebaan (navigatie 5126 PR 15). De voorbereidingen zijn in volle gang.

Het terrein krijgt een andere indeling. Zo liggen de vaardigheid plus 3 veld- en 3 boshindernissen, waaronder de brughindernis en de spectaculaire waterbak, allen goed zichtbaar om het middenterrein met tribune en een horeca-terrassen. Het publiek hoeft nergens het pad te kruisen met aanspanningen om van de ene naar de andere hindernis te lopen, wat de veiligheid ten goede komt.

De hindernisbouwers zijn bezig met het ontwerpen en maken van nieuwe uitdagende hindernissen. In de naastgelegen bossen wordt een mooi wegtraject uitgezet.
Na twee jaar niets voor het evenement en aan het terrein gedaan te hebben, zijn we in mei begonnen met een vrijwilligersavond om te polsen of er onder de vrijwilligers genoeg animo was om er de schouders weer onder te zetten. En dat was er ruim voldoende! Er is er heel wat achterstallig onderhoud, maar er wordt door de enthousiaste vrijwilligers al hard gewerkt op het terrein en al het hout- en hekwerk wordt vervangen of hersteld en voorzien van een nieuwe verflaag. Extra vrijwilligers zijn uiteraard altijd welkom in de voorbereiding en tijdens het weekend. Ook dit jaar is er weer op het middenterrein de Altena-Fair; een strodorp met diverse stands en een centraal gelegen kinderdorp met zandbak, kinderboerderij en diverse activiteiten voor de jeugd.

Op zaterdag 27 augustus start de Aangespannen Dag Gilze rond 9.30 uur met op de startlijst een twintigtal ruiters en amazones te paard in de vaardigheid en hindernissen. Daarna starten ongeveer vijftig deelnemers in de kinderrubriek en menners met nieuwe of jonge aanspanningen om wedstrijdervaring op te doen. Zij rijden een vaardigheidsparcours, het wegtraject (uitgezonderd de kinderrubriek) en een viertal hindernissen. Op zondag 28 augustus start rond 9.00 uur de eerste van ongeveer honderdtien deelnemers, voornamelijk de wedstrijdmenners en bondsrijders, in alle rubrieken, van enkelspan tot vierspan. Zij rijden het vaardigheidsparcours, het wegtraject en zes hindernissen. Naast plaatselijke en regionale menners zullen ook dit jaar weer diverse aanspanningen uit België van start gaan. Het belooft net als voorgaande jaren een spannende strijd te worden met veel spektakel en snelheidsrecords, aangespoord door het publiek en onze vaste omroeper Jan Brouwers. Sinds 2016 telt de Aangespannen Dag Gilze mee voor de Brabantse Men Competitie. Voor een geheel weekend is er de mogelijkheid een kampeerplaats te reserveren met stalling van paard(-en) of pony(’s) bij de wagen.
Inschrijven is nog mogelijk! Er zijn op beide dagen nog een tiental startplaatsen vrij!
Voor verdere informatie kunt u kijken op de site www.aangespannendag.nl