Op 9 en 10 juni gaat het weer los in Gilze. Het 9e Wielerweekend Gilze staat namelijk garant voor topsport en amusement. Rond start en finish op het Bisschop de Vetplein wordt een groot wielercafé opgebouwd en zal het daar het hele evenement goed toeven zijn.

Juist de bijzondere entourage en ambiance, zorgen voor een ouderwetse wielersfeer in het centrum van het dorp. In Gilze wordt dan ook het bewijs geleverd dat wielrennen de sport is van het brede publiek.

Op zaterdagmiddag wordt het evenement geopend met een ploegentijdrit, waarin zowel recreanten als de absolute wielertop van Nederland hun ultieme prestatie zullen leveren. Op zondag gaat het verder met het Hart van Gilze. Een criterium dat vroeger al een begrip was in de regio. Ook dit jaar zullen zowel dames als heren (amateurs) hun koers op het zware klinkerparcours rijden. Het criterium wordt afgesloten met het Open Gils Kampioenschap, een wedstrijd speciaal bedoeld voor recreanten en een garantie voor spektakel en veel publiek. Na de Dikke Banden Race voor de jeugd, is het slotstuk van het Wielerweekend Gilze natuurlijk de Midden-Brabant Poort Omloop. Een internationale klassieker voor talentvolle professionals, die onderdeel is van een nieuwe prestigieuze competitie; de Holland Cup. Na de ploegenpresentatie, vertrekt het peloton aan het begin van de middag voor een rit van bijna 200 km door Gilze en de omringende dorpen. Na de verschillende passages, zorgen de 4 plaatselijke finalerondjes voor een geweldige apotheose van deze wedstrijd.

Het Wielerweekend Gilze behoort tot één van de grootste wielerevenementen van Nederland. Twee dagen lang is het ‘koers is in Gils’, en daar zijn we trots op! Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op www.wielerweekendgilze.nl