Ik ben in februari 2018 met fit20 begonnen. Daarvoor trainde ik wel met een personal trainer maar dan was ik toch een uur of 5 kwartier per week bezig. Die 20 minuten per week is een grote tijdwinst. Verder vind ik de continue begeleiding tijdens de fit20 training een groot voordeel.

Ik trainde in het verleden wel in een sportschool maar na twee of drie keer begeleiding zie je ze niet meer. Dus dan liep ik toch ongemerkt kleine blessures op.

Bij de fit20 training wordt er heel goed op mij gelet! En niet omkleden en niet zweten vind ik ook heel prettig. Ik raakte vorig jaar in een burn-out. Dit had onder meer effect op mijn lichaam. Voor de burn-out wandelde ik veel en liep ik hard. Dat kon ik niet meer. Zelfs traplopen ging moeizaam, ik kwam hijgend boven. Ik kreeg ook last van lage rugpijn, lang staan of slenteren zorgden voor pijn. Al deze klachten zijn heel sterk verbeterd sinds ik fit20 doe. Traplopen gaat soepel en mijn rugklachten zijn zo goed als verdwenen! Het mooiste is dat ik meer energie heb gekregen. Natuurlijk doe ik ook andere dingen maar de fit20 training speelt er een grote rol in, dat weet ik zeker. Mijn spierkracht is toegenomen, dat merk ik met de kettlebell waar ik laatst mee oefenende, ik kan de krachtexplosie heel goed volhouden. Anderen merken op dat ik er beter uit zie en dat ik meer fut heb. Ik ben ook actiever en dat wordt opgemerkt!

Ik raad fit20 dan ook zeker aan. Ik noemde het aan mijn schoonzus en die is met fit20 begonnen. Zij is enthousiast. Ik ga ook mijn buurvrouw van 82 meenemen, wie weet is het wat voor haar!

Yvonne van Leest (59 jaar)