Eenmaal in de 5 jaar kunnen alle kiesgerechtigden gaan stemmen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement. Dit jaar is het weer zover en kunnen de kiezers daarvoor in Nederland en dus ook in Gilze en Rijen op donderdag 23 mei 2019 naar de stembus. Met een kandidatenlijst die klinkt als een klok en een realistisch programma met herkenbare punten heeft de PvdA zekerheid te bieden. Zeker zijn van het aanpakken van grote uitdagingen. Om samen in Europa onze toekomst vorm te geven.

Werk aan de winkel

Al vele jaren mogen we ons gelukkig prijzen in een democratisch land te wonen waar vrede en veiligheid, welzijn en welvaart hand in hand gaan. Daaraan heeft de Europese Unie ontegenzeggelijk bijgedragen. En natuurlijk is daarmee niet gezegd dat het allemaal en voor iedereen goed gaat. Het PvdA programma hierover: “Er moet nodig aan gewerkt worden om het beter te maken, aan te passen aan de eisen van deze tijd en van de toekomst, dichter bij de mensen te brengen voor wie het bedoeld is, beter toe te rusten om de grote uitdagingen die we op ons af zien komen van een goed antwoord te voorzien”. Kortom er is nog veel werk aan de winkel.

Kundige PvdA-kandidaten

En daarvoor heeft de PvdA uiterst kundige kandidaten. Met als PvdA-lijsttrekker en tevens ’Spitzenkandidat’ van de Europese Sociaal-Democratische partijen, Frans Timmermans. Een bevlogen kandidaat, die ook ‘Europabreed’ gezag geniet en een progressief klimaatbeleid, zeker als mogelijk voorzitter van de Europese Commissie, als geen ander gestalte kan geven.

En wat te denken van Agnes Jongerius (op 2) die haar inzet voor de werknemers in ons land destijds als voorzitter van de FNV met verve heeft voortgezet in het Europees Parlement. En met succes. Zo zorgde ze ervoor dat er een eind kwam aan oneerlijke concurrentie en ongelijke arbeidsvoorwaarden tussen Europese werknemers. En ze blijft knokken voor gelijke rechten en goed werk voor iedereen, want er is nog veel te doen.

Sociaal en progressief beleid

En met Paul Tang (op 3) die volop werk maakt van het tegengaan van belastingontwijking en ervoor gaat dat grote bedrijven eindelijk eerlijk belasting betalen en niet te vergeten Kati Piri (op 4), invloedrijk Europarlementariër op het gebied van mensenrechten. Als Turkije-rapporteur kwam ze met een duidelijk signaal, “wanneer Turkije de Europese waarden schendt, kan het niet toetreden tot de EU”.

Een stem op de PvdA is een stem op een progressief Europa.

PvdA Gilze en Rijen: https://www.gilzerijen.pvda.nl