Donderdagavond 29 november jl. is in De Molenwiek in Molenschot het ‘Klapdeurgedicht’ van Rob van Uden onthuld. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de Molenschotse dorpsraad. Het gedicht staat (heel toepasselijk) op het glas van de twee klapdeuren bij de ingang van de Molenwiek.

Het gedicht in Molenschot maakt deel uit van het project Dorpsgedichten. Na een jaar voorbereiding presenteerde de werkgroep drie weken geleden de dichtbundel Waar mijn wortels vleugels werden. Daarin staan gedichten over Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. De meeste zijn door inwoners van onze gemeente geschreven.

Cadeaugedichten
In de bundel staan ook vijf cadeaugedichten. Dat zijn gedichten die speciaal voor instellingen in onze gemeente zijn geschreven. De Heemkring, de Weggeefhoek, Vluchtelingenwerk, de Voedselbank en de Molenwiek kregen op 8 november een ingelijst gedicht aangeboden. Het gedicht voor de Molenwiek is vanaf nu dus voor iedereen te zien die het gebouw in Molenschot binnen komt.

Over cadeaus gesproken…
De dichtbundel is natuurlijk ook een geschenk van de werkgroep aan de hele Gilze-Rijense gemeenschap, een mooi cadeautje voor onder de kerstboom. De bundel is voor tien euro te koop bij Bruna in Rijen en Novy in Gilze.