6e boek van Henk van Oosterwijk

Twee jaar na de dood van zijn vrouw Riet kan Henk van Oosterwijk pas de moed opbrengen, het verhaal over de levensloop van zijn echtgenote af te maken. Voor haar dood is het boek al voor tachtig procent klaar en heeft zij het gelezen. Maar het duurde nog ruim twee jaren voor de exemplaren in de winkel liggen.

Het boek vertelt het verhaal van Riet Stoops, geboren in 1942 in Rotterdam. Vanaf haar tweede jaar is ze, samen met nog negen boers en zusters, weggehaald bij haar ouders en komt in diverse kloosters terecht. Zij noemde het ‘gestichten’. Na allerlei omzwervingen komt ze in het Brabantse dorp Rijen terecht, waar ze eindelijk haar geluk vindt.

Henk van Oosterwijk is na zijn pensionering verhalen gaan schrijven. Zijn eerste boek “Mijn jeugdherinneringen” verscheen in 2013, waarna nog vijf boeken volgden. In mei jl. werd nog het boek “Doelman van RAC” gepresenteerd en nu dus zijn nieuwste aanwinst “Op de wereld gezet”.

De twee laatste boeken liggen in Rijen bij Bruna in de winkel.
Op de wereld gezet. ISBN-nr. 9789082020359